Mexicanskt Ris

Toppengott till kyckling

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 msk olja
3 dl arborioris
6 dl hönsbuljong
1 ½ dl krossade tomater
Salt
Peppar

Gör så här

Skala och finhacka löken. Krossa vitlöksklyftan. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. fräs löken, vitlöken och paprikan i oljan tills den mjuknar utan att få färg.

Rör ner riset och låt det fräsa med och bli glansigt. Häll på buljongen och sjud på svag värme i 20 minuter. Tillsätt mera buljong om det kokar torrt.

Rör ner tomatkrosset, smaka av med salt och peppar och sjud ett par minuter. Servera med riset garnerat med en uppslitsad och urkärnad chili.
Visningar:
703
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader