Mexikansk avokadodip

Vem älskar inte chips med dip? Här är en variant som du kan njuta av med gott samvete - sprödbakade majstortillas och mager dip.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

6 st majstortillas
1 msk olivolja
2 tsk paprikapulver

Salsasås:
4 mogna fasta tomater
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1 liten mogen avokado
Saften av en citron eller två limefrukter
½ tsk nymalen svartpeppar

1½ dl gräddfil

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.

Pensla bröden lätt med olivolja och strö sedan över paprikapulver. Grädda 5 minuter i ugnen tills bröden är guldbruna och knapriga.

Lägg bröden på en skärbräda och skär genast små trekanter av bröden. Gör det omedelbart, annars kallnar brödet och de blir spröda och smular lätt sönder.

Dela tomaterna tvärs över och skeda ut kärnorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Skala och finhacka rödlök och vitlök och blanda med tomattärningarna.

Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet, mosa fruktköttet med en gaffel och blanda ner det i tomathacket. Rör ner citronsaften och krydda med peppar. Lägg upp salsan och gräddfilen i separata skålar. Ställ skålarna på ett stort serveringsfat och lägg de knapriga chipsen runt om.
Visningar:
896
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Avokadodip recept
Avokadodipp
av ros
över 2 månader
Räksallad med a
över 2 månader
Morotsstavar me
av cillan
över 2 månader
Avokadodipp
över 2 månader
Nachos med avok
över 2 månader
Avokadodipp
över 2 månader