Mexikansk färspanna

Färgstark som en paella och lika smakrik som tacos. Den här pannan är inspirerad av djärva mexikanska smaker.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

200 g fläskfärs
2 dl ris
ett halvt kuvert saffran eller en halv tesked gurkmeja
1 tsk olja
Salt
1/2 tsk kajennpeppar
2 vitlöksklyftor
1 röd lök
1 huvud isbergssallad
1 avocado
Ca 4 dl skållade och utkärnade tomater
2 dl riven ost
1 dl gräddfil
1 msk hackad koriander
5 dl tortillachips

Gör så här

Koka riset i ca 3 dl vatten, blanda ner saffran eller gurkmeja i kokvattnet. Låt riset svalna.

Häll 1/2 tsk olja i en stekpanna och hetta upp den till medelhög värme. Fräs köttfärsen grynig. Krydda med salt och kajennpeppar. Rör hela tiden tills färsen har fått en fin yta. Låt färsen rinna av i en nätsil. Torka ur stekpannan.

Skala och hacka vitlök och rödlök. Häll i den resterande oljan i pannan och hetta upp stekpannan. Fräs löken tills den har blivit mjuk och genomskinlig.

Tlllsätt färsen och riset i lökblandningen. Krydda med kajennpeppar. Värm blandningen tills den är genomvarm, ca 2 minuter.

Skölj och strimla salladen. Skala avokadon och dela fruktköttet i små bitar. Blanda köttröra, hackade tomater, avokadobitar och sallad. Lägg upp på ett serveringsfat med hög kant. Strö den rivna osten över. Klicka lite gräddfil i mitten av tallriken, servera resten bredvid. Toppa med koriander och tortillachips.
Visningar:
1214
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Färspanna recept
Auberginefärspa..
av tina62
över 2 månader
Rolfs rispanna
av lennali
över 2 månader
Köttfärspanna m..
av stinta
över 2 månader
Viltfärspanna
över 2 månader
Mexikanskt insp..
av Gourmak
över 2 månader