MEXIKANSK GRYTA

KANON GOTT

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

CA 500 G BENFRITT NÖTKÖTT AV HÖGREV ELLER MÄRGPIPA
2 GULA LÖKAR
4 TOMATER
SMÖR
2 VITLÖKSKLYFTOR
1 TSK PAPRIKAPULVER
1 TSK SALT
2 KRM VIT- ELLER SVARTPEPPAR
2 1/2 DL BULJONG(TÄRNING)
1 BURK VITA BÖNOR I TOMATSÅS
1 TSK CHILIPULVER ELLER 1/4 KRM CAYENNEPEPPAR
FINHACKAD PERSILJA

Gör så här

1. SKÄR KÖTTET I STORA TÄRNINGAR. SKALA OCH HACKA LÖKEN. SKÅLLA OCH FLÅ TOMATERNA. SKÄR DEM I STORA TÄRNINGAR.
2. BRYN KÖTTET VÄL I LITE FETT I EN STEKPANNA. LÄGG DET I EN GRYTA. LÄGG I LÖKEN, PRESSA NER VITLÖKSKLYFTORNA DIREKT I GRYTAN. LÅT DET FRÄSA NÅGRA MINUTER UNDER OMRÖRNING. BLANDA NER PAPRIKAPULVRET.
3. SALTA OCH PEPPRA. TILLSÄTT TOMATERNA OCH BULJONGEN. LÅT GRYTAN KOKA UNDER LOCK PÅ SVAG VÄRME 1-1 1/2 TIMME.
4. BLANDA NER BÖNORNA OCH KRYDDA MED CHILIPULVER. LÅT GRYTAN BLI RIKTIGT VARM.
5. STRÖ RIKLIGT MED PERSILJA ÖVER.
6. SERVERA GRYTAN MED KOKT RIS ELLER BRÖD OCH SALLAD.
Visningar:
4725
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader