Mexikansk köttfärspizza

I Mexiko smakar maten mycket och denna köttfärspizza är ett härligt prov på det. "Hettan" varierar du allt efter tycke och smak.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Botten:
2 dl vatten
½ pkt jäst , 25 g
1 msk matolja
1 tsk salt
Ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
300 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
1 tsk mexikansk kryddblandning
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
½ dl tomatpuré
1 röd eller grön paprika
1 rödlök
3 - 4 dl riven ost

Gör så här

Börja med pizzabottnen: Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader, i en kastrull eller i mikron.

Smula jästen i en bunke. Häll över lite av vattnet och rör tills jästen löst sig.

Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.

Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt 40 min på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader.

Gör fyllningen: Bryn köttfärsen i matfettet. Krydda med mexikansk kryddblandning, oregano och salt. Pressa i vitlöken och rör om.

Tryck eller kavla ut degen på en bakpappersklädd plåt till en stor, rund pizza. Bred på tomatpurén och fördela köttfärsen över.

Kärna ur och finstrimla paprikan. Skala och skiva löken tunt. Fördela paprikan och löken på pizzan. Strö över osten.

Grädda pizzan mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills den fått fin färg. Servera pizzan genast.

För extra hetta: Den som vill ha ännu mer fart i smaken kan gärna krydda köttfärsen med en utkärnad och finstrimlad röd chilifrukt eller ½ finhackad habanero. Men krydda försiktigt - chilifrukter och habaneros kan vara väldigt starka!
Visningar:
2154
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspizza recept
Mexikansk köttf..
över 2 månader
Mammas köttfärs
av HKH
över 2 månader
Mexikansk köttf
över 2 månader
Mamma Maritas k
över 2 månader
Köttfärspizza
av wilma74
över 2 månader
Mexikansk stor
över 2 månader