Mexikansk köttgryta

Ersätt den vanliga såsen med en smakrik och pepparstark salsa. Servera köttet med ris och salsa och du har en riktigt mexikansk rätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

450 g grytbitar eller mörat benfritt nötkött
2 ½ dl långkornigt ris +
5 dl vatten
1 tsk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 gröna paprikor
1 tomat
1 färsk chilifrukt, jalapeno
1 ½ dl salsa (färdig på burk)
2 tsk malen spiskummin
1 tsk grovmalen svartpeppar
½ krm Cayennepeppar

Gör så här

Koka upp riset i 5 dl lättsaltat vatten på medelvärme. Lägg på ett lock, sänk värmen och låt det sjuda på svag värme i 20 minuter eller tills riset är mjukt.

Hetta under tiden upp 1 tsk matfett i en stekgryta på medelvärme. Skala och finhacka eller pressa vitlöken och låt den fräsa i grytan i en minut. Tillsätt grytbitarna, lite åt gången, och bryn dem under omrörning ca 4 minuter.

Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprika, tomat och jalapeno och rör ner i grytan. Tillsätt salsa, spiskummin, svartpeppar och kajennpeppar. Sänk värmen och låt allt sjuda samman under lock ca 15-20 minuter.

Lägg upp riset på fyra tallrikar och skeda köttgrytan över. Servera genast.
Visningar:
3783
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader