Mexikansk kycklingpaj

Gillar dina gäster mat med het kryddni? Då ska du absolut välja denna mexikanska paj med hetta i både skal och fyllning.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajlock:
2½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 tsk spiskummin
1 krm kajennpeppar
1-2 msk vatten

Fyllning:
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 grön eller röd chili
1 msk matolja
4 tomater
1 dl vatten
½ gurka
1 mango
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 grillad kyckling

Pensling:
1 ägg

Gör så här

Börja med pajlocket. Hacka samman mjöl, matfett, spiskummin och kajennpeppar, gärna i en matberedare.

Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Linda in den i plastfolie. Låt degen vila ca 30 minuter i kyl. Sätt ugnen på 225 grader.

Gör fyllningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.

Fräs lök, vitlök och chili i olja i en stekpanna.

Tärna tomaterna. Lägg dem i pannan och häll på vattnet. Låt allt puttra samman ca 4 minuter.

Tärna gurkan. Kärna ur och skär mangon i små bitar. Rör ner gurka och mango i pannan. Smaka av med oregano och salt.

Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär sedan kycklingköttet i mindre bitar. Blanda ner dem i grönsaksröran. Häll pajfyllningen i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.

Kavla ut pajdegen till ett lock, lika stort som formen. Lägg locket över röran och tryck till runt kanterna. Skär ett par hål för ångan i pajlocket.

Pensla pajen med uppvispat ägg. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.
Visningar:
1556
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpaj recept
Kycklingpaj med..
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Den goda kyckli
av monfo
över 2 månader
Het kycklingpaj
av grill
över 2 månader