Mexikansk ris (arroz mexicano)

Detta ris passar till både fisk, kött och fågel. Servera gärna en god salsa till, den som önskar kan fräsa med hackad jalapeno ihop med löken.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Mexikansk ris (arroz mexicano)

Ingredienser

3 dl basmatiris
3-4 msk hackad lök
1 vitlöksklyfta hackad
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning (höns)
5 dl vatten
2 msk hackad persilja
½ tsk salt
2-3 msk olivolja till stekning
1-2 krm svartpeppar

Gör så här

Blötlägg riset i ca 15 min, skölj riset och låt den droppa av i en sil. Fräs löken lätt i en stekpanna, lägg i riset och vitlök, låt riset fräsa med ett par minuter tills den är glansig, lägg i tomarpurén och buljongtärningen som också får fräsa med riset, häll på vattnet, salt, svartpeppar och persiljan. Rör om så att det blandas väl.

Sänk värmen så mycket som möjligt, sätt på locket och rör inte riset mera, efter ca 15 min skall riset vara torrt, stäng av värmen men låt det stå kvar på plattan i ca 7-10 min.
Visningar:
3365
Sparat:
95

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.