Mexikanska bröllopskakor

En fantastiskt god liten kaka som smälter i munnen. Är en mycket vanlig amerikansk kaka.

Betyg (1 röst)
Antal personer
48 st
Mexikanska bröllopskakor

Ingredienser

225 gr smör eller margarin
drygt 1/2 dl florsocker
1 knivsudd salt
2 tsk vaniljextrakt
Knappt 5 dl mjöl
Drygt 1 dl hackade nötter

Gör så här

Använd så vita nötter som möjligt. Bäst är det med skållad mandel.

Rör ihop smör och florsocker. Lägg till salt, vanlijextrakt, mjöl och nötter. Rör ihop väl. Rulla degen till 48 små bollar och lägg på ett bakplåtspapper. Baka i 160 grader i 15 minuter (10 minuter i varmluftsugn.
Rulla kakorna i florsocker när de har kommit ut ur ugnen. De ska fortfarande vara varma.
Har provat med oskalade hasselnötter. Det blir gott men de blir nog vitare med skalad mandel.
Visningar:
5625
Sparat:
123

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.