Meze

Förrätt.
Frästa morötter med vitlöksyoghurt

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 portione

Ingredienser

5 morötter
4 msk solrosolja
1 tsk olivolja
1 stor vitlök
5 msk yoghurt
salt efter behag

Gör så här

Morötterna skalas och rivs på rivjärn och fräses i stekpanna i en blandning av solros- och olivolja.
Använd du endast olivolja ger det en mycket kraftig smak, oavsett vad du steker.
Blanda krossad vitlök med yoghurt.
När de frästa morötterna är avkylda blandas de med vitlölksyoghurten och smakas av med salt.
Som garnityr används dill eller persilja
Visningar:
2523
Sparat:
66

LIKNANDE RECEPT

Meze recept
Buffé
över 2 månader
Vit chokladfond
av ros
över 2 månader
Buffé
över 2 månader
Buffé
över 2 månader
Inbakad fetaost
av Lovis
över 2 månader
Fyllda smördegs
av MrsC
över 2 månader