Midsommarsallad med torsk

Midsommarsallad med torsk

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Midsommarsallad med torsk

Ingredienser

500 g torskfilé

Grön dressing:
1 kruka basilika
1 kruka persilja
½ dl olivolja
3 msk citronsaft
1½ tsk salt
Svartpeppar

Sallad:
200 g färsk potatis
1 huvud romansallad
1 ask med mangoldskott
6 kokta vaktelägg eller 3 vanliga ägg
Ca 8 ansjovisfiléer i olja
2 msk stora kapris med skaft
1 knippe sparris
1 knippe färska morötter
100 g haricots verts
Salt
Peppar
Ev. ätbara blommor att garnera med

Gör så här

Skär ner fisken i mindre bitar som du lägger i en ugnsform. Baka i ugnen på 150 grader i 10-15 minuter. Mixa under tiden örter, citronsaft och olivolja till en grön dressing. Smaka av med salt och peppar.

Häll dressingen över den varma fisken och ställ åt sidan. Koka potatis och primörer och skölj av primörerna med kallt vatten när de är klara. När potatisen kallnat delar du den i halvor.

Skölj av salladen och lägg ut den på ett serveringsfat. Lägg på primörer, potatis, torsk, ägghalvorna, ansjovis och kapris.

Salta och peppra, ringla över lite olivolja. Garnera med lite ätbara blommor. Servera med en citronklyfta och ett gott bröd.
Visningar:
3058
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Midsommarsallad recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Midsommarsallad
av MrsC
över 2 månader
Midsommarsallad
av tina62
över 2 månader
Midsommarsallad
av grosse
över 2 månader