Midsommartårta

När sillen och potatisen är slut och snapsvisorna har klingat ut, börjar det bli dags för den praktfulla avslutningen - solmogna jordgubbar och ljuvligt len apelsinkräm i en härlig midsommartårta!

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

300 g smör eller margarin
1½ dl socker
3 äggulor
Skal från 2 apelsiner
Saft från 1 apelsin
1 ask mandelspån
2 liter jordgubbar
1 förpackning stora tårtbottnar

Gör så här

Rör matfettet mjukt, tillsätt socker och äggula och rör allt riktigt smidigt.

Riv av det yttersta på apelsinernas skal och lägg hälften i smörkrämen. Pressa apelsinen och häll saften i smörkrämen. Rör om väl och smaka av med mer apelsinskal.

Rosta mandelspånen i en stekpanna eller på plåt i ugn 175 grader ca 8 minuter.

Skölj jordgubbarna. Lägg undan 3/4 av bären till garneringen. Ta bort fästet på resten av jordgubbarna och skiva bären.

Lägg en tårtbotten på ett vackert fat, bred på lite apelsinkräm och täck med skivade jordgubbar. Upprepa med ännu en botten, kräm och jordgubbar. Täck tårtan med den översta bottnen och tryck till helt lätt.

Bred resten av apelsinkrämen över tårtan och på kanten. Täck kanten med mandelspån. Garnera med stora halverade jordgubbar och lägg resten av jordgubbarna runt om på fatet. Låt stå kallt till serveringen.
Visningar:
2771
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Midsommartårta recept
Midsommartårta ..
över 2 månader
Kalastårta med
över 2 månader
Silltårta
av ros
över 2 månader
Midsommartårta
av MrsC
över 2 månader
Midsommartårta
över 2 månader
Flädercheesecak..
av ros
över 2 månader