Mild leverbiff med stuvade morötter

Går att hoppa över stuvade morötterna och servera bara med kokt potatis och lingonsylt, jag tillhör de få människorna som älskar leverbiff och leverstuvning.

Betyg (2 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

100 g kalvlever eller ungnötslever
100 g kalvfärs eller blandfärs
2 potatisar, råa och skalade
2 schalottenlökar, skalade
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 krm mejram
Ca 1 msk matfett

Stuvade morötter:
2 morötter, tärnade
Vatten
Salt
2 dl mjölk
1 1/2 msk vetemjöl
1 tsk matfett
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Mixa i matberedare eller mal på köttkvarn lever, köttfärs, potatis och lök. Blanda i en skål. Salta och krydda med peppar och mejram.

Värm en stekpanna med matfettet till medelvärme. Skeda upp små biffar i stekpannan och platta till dem något. Stek dem ca 3 minuter per sida. Servera med kokt potatis och stuvade morötter.

Förväll morötterna i lättsaltat vatten så att det täcker morötterna, ca 3 minuter. Häll av vattnet och lägg tillbaka morötterna i kastrullen. Tillsätt mjölken blandad med vetemjölet och rör om under tiden stuvningen kokar upp. Tillsätt matfett, salt och peppar.
Visningar:
7254
Sparat:
60

LIKNANDE RECEPT

Leverbiff recept
Kycklingleverbi..
av gummsen
över 2 månader
Vitlöksångande
över 2 månader
Ullas malda lev
av umen
över 2 månader
Mald leverbiff
av Bappi
över 2 månader
Hemgjorda lever
av Bappi
över 2 månader