Mild zucchinigratäng

Mild zucchini och solmogna tomater tillagas här under ett kryddigt osttäcke - och blir till en läcker supé- eller vickningsrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 små zucchini
4 tomater
2 vitlöksklyftor
3 kvistar färsk rosmarin eller 1 msk torkad
Margarin till formen
Salt
Peppar
4 msk riven parmesanost
2½ dl matlagningsgrädde
2 dl riven grevéost
1 msk olivolja

Gör så här

Tvätta av zucchinin och skär den i tunna skivor på längden med en osthyvel. Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär dem i ½ cm tjocka skivor.

Skala vitlöken och finhacka den. Repa av rosmarinbladen, hacka och blanda med vitlöken. Smörj en låg gratängform med margarin.

Dela ev zucchiniskivorna och varva dem tre och tre med tomatskivorna i taktegelmönster. Krydda de olika lagren med vitlök och rosmarin samt salt och peppar.

Ställ formen i kall ugn på mellanfalsen och sätt ugnen på 200 grader. Grädda ca 15 minuter, ta ut formen och häll av vätskan. Blanda parmesanost och matlagningsgrädde och häll det försiktigt längs kanten ner i formen. Strö över den rivna osten, droppa olivolja över och gratinera tills osten smält och gratängen blivit ljust brun, 15-20 minuter.
Visningar:
2046
Sparat:
12
Zucchinigratäng..
över 2 månader
Grillad karré m
av MrsC
över 2 månader
Örtig zucchinig
av Queenie
över 2 månader
Pasta- och zucc
över 2 månader
Evas zucchinigr
av Eva2
över 2 månader