Milda kalvfärsbiffar med persiljesås

Milt kalvkött mår ofta bäst av försiktig kryddning. Här serverar du fina biffar i en len gräddsås, med rofyllda smaker av grönsaksbuljong och persilja.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g kalvfärs
1 ägg
2½ dl tunn grädde
3/4 tsk salt
Vitpeppar
4 dl vatten
1 buljongtärning med grönsakssmak
1½ msk vetemjöl
1 knippa persilja

Gör så här

Rör samman kalvfärs och ägg. Tillsätt 1½ dl av grädden, lite i taget, och krydda med salt och mycket vitpeppar. Forma smeten till små avlånga biffar och lägg dem på vattensköljd skärbräda.

Koka upp vatten, buljongtärning i en låg, vid gryta. Lägg i biffarna och sjud dem under lock 8-10 minuter. Ta upp biffarna med hålslev.

Rör ut vetemjöl med resten av grädden, häll redningen i kastrullen under omrörning och koka såsen under lock 3 minuter. Sila såsen om den ser grumlig ut. Smaka av och salta om det behövs.

Hacka persiljan grovt. Du kan gott vara generös med persiljan. I såsen blir den ändå alltid mild och fin och ger rätten prägel. Lägg biffarna i såsen, tillsätt persilja och värm allt, men låt inte såsen koka. Servera kalvfärsbiffarna i såsen.

Kokt eller pressad potatis är gott till.
Visningar:
3160
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Kalvfärsbiffar recept
Kalvfärsbiffar ..
av pia61
över 2 månader
Bagnét verd pie..
över 2 månader
Fina kalvfärsbi
av JMAY
över 2 månader
Kalvfärsbiffar
över 2 månader
Kalvfärsbiffar
av srsoll
över 2 månader
Kalvfärsbiffar
över 2 månader