Min bästa kalops

Vad vore husmanskost utan kalops?Jag använder benfritt älgkött.

Betyg (22 röster)
Antal personer
4-6
Min bästa kalops

Ingredienser

1 kg nöt- eller älgkött , med eller utan ben
3 msk mjöl
1 1/2 tsk salt
Lite vitpeppar
10 - 12 kryddpepparkorn
4 lagerblad
5 dl vatten
3 - 4 morötter
2 gula lökar

Gör så här

Skär köttet i grytbitar. ( spar eventuella ben och låt koka med )
Bryn köttet i en stekpanna och lägg över i gryta.
Strö på mjöl, salt och vitpeppar. Rör om.
Tillsätt lagerblad och kryddpepparkorn.
Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan.
Tillsätt det övriga vattnet.
Lägg i ev. ben.
Låt koka på svag värme under lock i ca 1 timme.
Späd med mer vatten om det behövs.

Skala och skiva lök och morötter och tillsätt det i grytan och låt koka ytterligare ca 30 minuter.
Späd ev: med mer vatten.
Smaka av.

Serveras med kokt potatis, rödbetor eller inlagd smörgåsgurka.
Visningar:
22650
Sparat:
623

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta med v
över 2 månader
Kalops a la Lei..
av tina62
över 2 månader
Kalops på fläsk..
av Roberg
över 2 månader
Kalops
över 2 månader
Kajsas kalops..
av Queenie
över 2 månader
Mustig höstgryt
av Marre73
över 2 månader