Min egen Budapest

Det här är en jättegod tårta som är lätt att göra och uppskattas av många...men den är inget för bantare!

Betyg (0 röster)
Antal personer
5-7

Ingredienser

Botten:
2 dl Äggvita (ca 6 st )
3 dl Strösocker
50 g Snabbmarsanpulver
100 g Finhackade hasselnötter
1 msk Cacao

Mousse:
200 gr Krokant blockchoklad
3 Äggulor
3 dl Vispgrädde

Topping:
3 dl Vispgrädde
1 brk Persikohalvor

Gör så här

Botten:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker i en fin stråle. Fortsätt vispa. Rör ner de övriga ingredienserna. Bre smeten i långpannan med bakplåtspapper.

Grädda 15-20 minuter i 175 grader.

Mousse:
Smält chokladen. Rör ner äggulorna.Tillsätt ½dl grädde.Vispa resten av grädde och rör ner i chokladsmeten.

Bred chokladsmeten över budapestkakan. Ställ in i kylen och låt stelna.

Vispa grädde och blanda ner små bitar av konserverade persikor. Bred över tårtan.

Smaklig måltid!
Visningar:
3972
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader