Min goda Formfranska

Det är inte min goa formfranska, det är Leila`s. Det blir 2 formfranskor

Betyg (3 röster)

Ingredienser

50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk flytande honung
2 tsk brödsirap
1dl god olivolja
1.5 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl special
Smör
Sesamfrön eller blå vallmofrön till brödformarna
Flingsalt till utbakningen
1 st ägg till pensling

Gör så här

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.

Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.

Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.

Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.

Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.

Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla limporna med lite uppvispat ägg, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.

Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.
Visningar:
1640
Sparat:
95

LIKNANDE RECEPT

Formfranska recept
Pias formfransk..
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Lax & räkbakels
av bikbok
över 2 månader
Tinas smörgåstå
av tina62
över 2 månader
Ostgratinerat v
av LaJefa
över 2 månader
Förrätt med ost
av pengsan
över 2 månader