Min goda Formfranska

Ett utsökt matbröd med honung. Perfekt till både frukost och som tillbehör till middagen.

-2 limpor

Betyg (2 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk flytande honung
2 tsk brödsirap
1 dl god olivolja
1.5 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl special
Smör
Sesamfrön eller blå vallmofrön till brödformarna
Flingsalt till utbakningen
1 st ägg till pensling

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.

2. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.

3. Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.

4. Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.

5. Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.

6. Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

7. Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.

8. Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.
Visningar:
1214
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Formfranska recept
Pias formfransk..
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Lax & räkbakels
av bikbok
över 2 månader
Tinas smörgåstå
av tina62
över 2 månader
Ostgratinerat v
av LaJefa
över 2 månader
Förrätt med ost
av pengsan
över 2 månader