Mina favoritbakelser

Dom här bakelserna kan man ha i frysen, lättillgängliga för alla högtider. Jul, nyår, påsk el födelsedag. Jättegoa´!

Betyg (2 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

4 äggvitor
1 dl socker
150 g malda nötter

Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
100 g smält smör
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal av 1 apelsin

Gör så här

Vispa vitorna till hårt skum. Rör försiktigt i socker och nötter. Klicka ut i 20 bullformar av aluminium.
Grädda i 175 g ugn ca 15 min. Låt svalna.
Krämen:
Blanda äggulor, socker och grädde i kastrull. Låt sjuda till en tjock kräm. Blanda i det smälta smöret, vaniljsockret och apelsinskalet. Låt svalna.
Fördela krämen på nötformarna. (Här kan man frysa in dom, tinar medans du sätter på kaffe)
Klicka på vispad grädde och garnering efter smak, tex jordgubbar, persikor, kiwi. Marsipantomtar till jul och kycklingar till påsk. Chokladdoppad jordgubbe och en liten svensk flagga till studenten tex. Låt fantasin flöda!
Visningar:
1969
Sparat:
91

LIKNANDE RECEPT

Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader