Minibiskvier

En biskvi till kaffet är en perfekt avslutning på en god middag. Dessa godbitar är extra små och delikata.

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

Bottnar:
100 g sötmandel
1,5 dl strösocker
1 - 2 äggvitor

Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
2 - 3 tsk kakao

Garnering:
125 g mörk choklad

Gör så här

Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 175 grader. Skålla, skala och mal sötmandeln. Blanda mandeln med sockret.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i mandelblandningen.

Klicka ut mandelsmeten till ca 30 små, runda bottnar på en bakpappersklädd plåt.

Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem kallna på galler.

Gör krämen: Rör smör och florsocker, äggula, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.

Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av bottnarna. Låt kakorna stå kallt en stund. Ställ gärna in dem i frysen.

Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikron. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att krämen täcks helt. Låt biskvierna stå kallt tills de ska serveras.

Variera med kaffesmak: Om du byter ut kakaon i smörkrämen mot samma mängd pulverkaffe får biskvierna en fin kaffesmak.
Visningar:
1265
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Minibiskvier recept
Minibiskvier me..
av kremigt
över 2 månader
Minibiskvier
över 2 månader
Minibiskvier me..
över 2 månader
Vita minibiskvi
över 2 månader
Minibiskvier
av lilladi
över 2 månader
Minibiskvier me
av Fin
över 2 månader