MINIPAJER MED ÄDELOST

Små och enkla pajer som passar bra för de flesta ädelostälskare.

Betyg (3 röster)
Antal personer
ca 16
MINIPAJER MED ÄDELOST

Ingredienser

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
8 körsbärstomater
3 ägg
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar
3 dl Kvibille riven ädel
1/2 dl rostade solrosfrön

Gör så här

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut degen i 16 engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen minst 30 min. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg ost och solrosfrön i formarna. Häll på äggstanningen. Lägg en tomathalva i varje. Grädda i mitten av ugnen i 18 – 20 min.
Visningar:
6899
Sparat:
200

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader