Minipajer med ost

Dessa små läckra pajer passar utmärkt att ha på buffébordet eller att servera som en liten kvällsrätt med en god sallad.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8 st

Ingredienser

Pajdeg:
3½ dl vetemjöl
75 g kallt smör eller margarin
1 äggula
1 krm salt
2 msk kallt vatten

Fyllning:
4-6 salladslökar
1 msk smör eller margarin
2 ägg
1½ dl crème fraiche
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
1 nypa riven muskot
2½ dl riven emmenthaleost, 28 %

Gör så här

Arbeta samman mjöl och tärnat matfett till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt äggula, salt och vatten. Kör tills degen har samlat sig i en kula. Täck över degen med plastfolie. Ställ i kylen 30 minuter.

Skär salladslöken i fina ringar. Smält matfettet och fräs löken glansig, ca 5 minuter. Låt svalna.

Blanda ägg och crème fraiche. Krydda med salt, peppar och muskot. Rör ner osten och löken.

Värm ugnen till 175 grader. Dela degen i 6 eller 8 bitar. Kavla ut dem mellan plastfolie så att de blir något större än pajformarnas omkrets. Klä små pajformar med degen. Nagga bottnarna och förgrädda 5-10 minuter. Höj värmen till 200 grader.

Fördela fyllningen i formarna och grädda 15 minuter i het ugn. Servera genast.
Visningar:
1630
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader