Minipajer med varmrökt lax

Istället för att baka en stor paj kan det ibland vara praktiskt med flera i portionsstorlek. Det blir enklare att frysa ner och ta med i t.ex. lunchlådan. Den här pajdegen ger frasigt skal och får en lyxig fyllning av lax och dill.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 g rumstempererat smör
50 g kesella lätt

Fyllning:
5 hackade schalottenlökar
Smör
250 g varmrökt lax i bitar
75 g strimlade sockerärtor
½ dl hackad dill
½ påse riven ost

Äggstanning:
3 ägg
2 dl lätt crème fraiche
½ dl mjölk
½ tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.

Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg. Sätt ugnen på 225 grader.

Tryck ut degen i 6 tartellformar, ca 12 cm i diameter, och ställ dem i kylen ca 30 minuter.

Nagga degen med en gaffel. Förgrädda ca 10 minuter.

Fräs shalottenlök i smör i en stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalen och häll över äggstanningen.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Visningar:
1876
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader