Minipajer på smördeg med pestokräm

Jättegott till buffén eller som ett tilltugg innan huvudrätten

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 stycken

Ingredienser

1 smördeg

Pestokräm:
150 g Philadelphia
½ msk färdig pesto
1 dl grekisk yoghurt
1 ask cocktailtomater
Olivolja

Garnering:
1 kruka basilika

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina smördegen om den är fryst och kavla eller rulla ut den.
Skär eller stansa ut rundlar med ett glas, 10-12 cm i diameter.

2. Blanda samman philadelphiaosten, peston och yoghurten. Bred ut ett tjockt lager kräm på varje smördegsbotten. Ställ på en plåt med bakplåtspapper.

3. Halvera eller skär tomaterna i skivor och fördela dom på pajerna. Droppa över oljan och gratinera pajerna mitt i ugnen i ca. 20 minuter

4. Ta ut pajerna, finhacka basilikan och strö över före serveringen

Smaklig måltid
Visningar:
5013
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Smördeg recept
Smördegslängd m..
över 2 månader
Bresaolastrutar..
av Olvan
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Heléns underbar
över 2 månader
beer banger
av zarre
över 2 månader
Inbakad fläskfi
över 2 månader