Minisemlor .

Oj, så små, jag måste nog ta två...

Betyg (7 röster)
Antal personer
30 st
Minisemlor .

Ingredienser

50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 1/4 dl Kesella lätt
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
3/4 dl socker
8-9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl mjölk
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
florsocker

Gör så här

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader.
Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, Kesella, kardemumma, socker och det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär ett litet lock på varje bulle.

Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk.
Fyll bullarna med blandningen.
Vispa grädden och klicka det på bullarna.
Lägg på locken och sikta över lite florsocker.
Visningar:
13817
Sparat:
209

LIKNANDE RECEPT

LCHF Semlor
av marjaf
över 2 månader
Semlor
av lisled
över 2 månader
Minisemlor med
av Queenie
över 2 månader
Kardemummadofta
över 2 månader
Minisemlor med
av Fin
över 2 månader
Minipistaschsem
av Fin
över 2 månader