Mintchokladkaka

Betyg (1 röst)

Ingredienser

50 g margarin
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl socker
2,5 dl mjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
0,5 dl vatten
Glasyr:
50 g margarin
2 dl socker
2 msk kakao
1 tsk pepparmintsarom
1-2 msk vatten

Gör så här

Smält fettet i en kastrull. Vispa ägg, socker, vaniljsocker poröst. Blanda mjöl, kakao o bakpulver. Rör ner mjölblandningen, fettet o vatten i äggvispet. Grädda i 175 grader, ca. 35 min. Låt kakan kallna innan den lossas från formen. Smält fettet till glasyren. Tillsätt florsocker, kakao o pepparmint o vatten. Rör till en slät glasyr och bred den över kakan, serevra gärna glass till kakan.
Visningar:
1702
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Mintchokladkaka recept
Mintchokladkaka..
av Fin
över 2 månader
Mintchokladkaka
av Tillay
över 2 månader
Chokladtryffelt
av erajsko
över 2 månader
Mintchokladkaka
av Liliane
över 2 månader
Mintchokladkaka
av maily
över 2 månader
Chokladmuffins
av Razzel
över 2 månader