Mintchokladkaka

För chokladälskare

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

50 g margarin
2 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
0,5 dl vatten

Glasyr:
50 g margarin
2 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk pepparmintsarom
1-2 msk vatten

Gör så här

Smörj och mjöla en springform ca 24 cm (form med löstagbar kant) Smält marg. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulvret. Rör ner mjölblandning, matfett och vatten i äggsmeten.
Grädda i 175 g i ca 35 min i nedre delen av ugnen kolla så att kakan är klar. Låt kakan svalna innan den lossas från formen.
Smält matfettet i en gryta tillsätt florsocker, kakao, pepparmintsarom och vatten. Rör till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan.
Servera gärna med vaniljglass.
Visningar:
825
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Mintchokladkaka recept
Mintchokladkaka..
av Fin
över 2 månader
Mintchokladkaka
av Tillay
över 2 månader
Chokladtryffelt
av erajsko
över 2 månader
Mintchokladkaka
av Liliane
över 2 månader
Mintchokladkaka
av maily
över 2 månader
Chokladmuffins
av Razzel
över 2 månader