Mintchokladkaka

God

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

100 g smör el margarin
100 g mint choklad t ex after eight
2 ägg
2dl socker
2 1/2 dl mjöl
2 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:
150 g mint choklad t ex after eight

Gör så här

Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Dra kastrullen från värmen och bryt ner mint chokladen.
Låt smälta och rör till en jämn smet.
vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen, rör om noga.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor.
Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att dem täcker hela toppen.
Låt stela och ta sedan försiktigt bort formens kant.
Förvara svalt.
Visningar:
903
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Mintchokladkaka recept
Mintchokladkaka..
av Fin
över 2 månader
Mintchokladkaka
av Tillay
över 2 månader
Chokladtryffelt
av erajsko
över 2 månader
Mintchokladkaka
av Liliane
över 2 månader
Mintchokladkaka
av maily
över 2 månader
Chokladmuffins
av Razzel
över 2 månader