Mintchokladkaka

En tunn och härligt seg kaka med mintsmak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 10

Ingredienser

100 g smör
100 g mintchokladkakor, tex. after eight
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:
150 g mintchokladkakor tex. after eight

Gör så här

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i dm.

Smält smöret och bryt ner chokladen. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt chokladsmeten. Rör om noga.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 18 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och toppa med mintkakor och grädda ytterligare i 5 minuter för att kakorna ska smälta ner.

Ta ut kakan och jämna till chokladglasyren och låt stelna och tag försiktigt bort formens kant.
Förvara svalt.
Visningar:
1231
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Mintchokladkaka recept
Mintchokladkaka..
av Fin
över 2 månader
Mintchokladkaka
av Tillay
över 2 månader
Chokladtryffelt
av erajsko
över 2 månader
Mintchokladkaka
av maily
över 2 månader
Choklad mousset
över 2 månader
Chokladmuffins
av Razzel
över 2 månader