Mistrals köttfärspaj

Pajen kräver en stor form.

Betyg (7 röster)
Antal personer
Ca 6
Mistrals köttfärspaj

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
2-3 gula lökar
Smör eller margarin
200 g färska champinjoner
500 g köttfärs
1 dl syltlök
Persilja
1-2 klyftor vitlök
1 Ŋ dl tomatketchup
Salt
Peppar
200-300 g rökt skinka

Osttäcke:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
2 msk vetemjöl
5 dl riven stark ost
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Ev tabasco

Gör så här

Ugn 200º.

Arbeta raskt ihop pajdegen och låt den stå kallt ungefär en timme.

Fräs den finhackade löken med den finskurna svampen och köttfärsen. Dra pannan från värmen. Rör ner grovt hackad syltlök, klippt persilja, krossad vitlök och tomatketchup. Smaka av med salt och peppar.

Vispa grädden tjock som vaniljsås ungefär. Rör ner mjölet och äggulorna, ett i sänder. Tillsätt osten. Smaka av med kryddorna och ev. tabasco.

Klä en pajform med degen. Stick pajdegen med gaffel och förgrädda i ca 10 minuter. Fyll formen med köttfärsröran. Bred osttäcket över och grädda pajen i ca 25 minuter.
Visningar:
12284
Sparat:
251

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
Gudomlig köttfä..
över 2 månader
Köttfärspaj ā l
av ros
över 2 månader
Tinas Kantarell
av lillawe
över 2 månader
Evas goda köttf
över 2 månader
Farmors köttfär
över 2 månader
Min köttfärspaj
över 2 månader