Mitt höstbröd

"Äpplena gör brödet härligt friskt."

Betyg (2 röster)
Antal personer
3 st

Ingredienser

3 bröd
5 dl mjölk
100 g jäst
1 msk olja
2 tsk salt
2 msk sirap
3 dl grovrivna äpplen
13-14 dl rågsikt
1 ägg
solrosfrön

Gör så här

Värm mjölken till 37 °C. Blanda denna med jäst, olja, salt och sirap. Blanda i grovrivna äpplen och mjölet. Arbeta samman till en smidig deg som får vila i bunken, under bakduk, till dubbel storlek. Baka ut degen till limpor, lägg på plåt och skär små smitt på ovansidan. Låt jäsa under bakduk i drygt 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 °C. Pensla, då jäsningen är klar, med ett uppvispat ägg och strö rikligt med solrosfrön över. Sätt in i ugnen och grädda i 15-20 minuter. Låt svalna på galler innan de avnjuts.
Visningar:
1500
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.