Mjölkchokladmousse med päron

Len härlig mousse.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Mjölkchokladmousse med päron

Ingredienser

3 päron
2 msk strösocker
1 msk smör
2 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 äggulor
Ev 1 msk konjak, valfritt

Gör så här

Skala päronen och skär dem i klyftor, strö över socker.
Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme.
Låt päronen kallna och lägg dem i portionsskålar.

Vispa grädden hårt.
Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig.

Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt ev med konjak.

Klicka moussen ovanpå päronen. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.
Visningar:
1832
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Moussetårta med
av ros
över 2 månader
Hallon och chok..
över 2 månader
Kärlek på ett f..
av kladdus
över 2 månader
Mjölkchokladmou..
över 2 månader
Chokladkaka i l
över 2 månader
Mjölkchokladmou
över 2 månader