MJÖLKCHOKLADTÅRTA MED VARMA HALLON

Otroligt god har gjort den 2 ggr och dom som åt den älskade den ;)

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 10

Ingredienser

400 g mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao

Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor

Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad

Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader .

Riv mandelmassan . Rör i ägget , lättvispade äggvitor och kakao . Häll smeten i en smord form med löstagbar kant , ca 24 cm i diameter . Grädda i mitten av ugnen ca 20 min . Låt kakan kallna .

Vispa grädden . Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad . Ta chokladen från värmen . Rör ner en äggula i taget i chokladen . Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten . Vänd ner resten av grädden

Häll smeten över kakan i formen . Täck över och frys minst 4 tim .

Hit kan man förbereda .

Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering . Garnera tårtan med hallon och choklad .

Värm hallonen till såsen , blanda i florsocker och servera såsen till tårtan .
Visningar:
3818
Sparat:
101

LIKNANDE RECEPT

Mjölkchokladtår
över 2 månader
Maktkaka eller ..
av mz66
över 2 månader
Mjölkchokladtår..
över 2 månader