Mjölkchokladtryffel

För den som inte gillar mörk choklad. Mer barnvänlig kanske?

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 35
Mjölkchokladtryffel

Ingredienser

250 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
45 g smör

Garnering:
225 g smält ljus choklad
½ dl florsocker
½ dl kakao

Gör så här

1. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och smöret. Häll det över chokladen och rör det helt slätt.

2. Ställ tryffeln svalt och låt den stelna till spritsbar konsistens. Spritsa ut eller rulla kulor med hjälp av två teskedar. Ställ dem svalt att stelna.

3. Doppa tryfflarna i chokladen. Sikta samman florsocker och kakao.

4. Rulla tryfflarna i siktblandningen. Ställ dem svalt att stelna. De kan förvaras svalt ett par dagar.
Visningar:
2429
Sparat:
83
Marängtårta med
över 2 månader
Chokladkaka med
av Lolan
över 2 månader
Mjölkchokladtry
av AnkiHbg
över 2 månader
Mjölkchokladtry
över 2 månader
Marängtårta med
över 2 månader