Mjölkchokladtryffeltårta med krispig jordnötsbotten

Mmm

Betyg (12 röster)
Antal personer
12-14
Mjölkchokladtryffeltårta med krispig jordnötsbotten

Ingredienser

BOTTEN:
1 dl ljus sirap
250 g jordnötssmör, gärna med bitar i
6 dl flingor, till exempel special k, cornflakes eller all bran

TRYFFEL:
450 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Gör så här

Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ned jordnötssmöret. Värm försiktigt så att jordnötssmöret smälter, men låt inte blandningen koka.

Dra kastrullen av plattan och rör ned flingorna. Krossa flingorna lite och blanda tills de är helt täckta av jordnötssmeten. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.

Hacka mjölkchokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke. Koka upp grädden och mjölken och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn massa i matberedare eller med mixerstav och häll tryffeln i formen.

Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.

Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv och njut!
Visningar:
17224
Sparat:
1285

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.