Mjuk nougat

Nougat tillverkades ursprungligen i Provence och innehöll ljus honung. Nu är det ett måste i den svenska godisskålen på julen.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

100 g mandel
50 g hasselnötter
2.5 dl strösocker
80 g mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 160 grader. Skålla mandeln. Lägg mandel, nötter och socker i en eldfast form och ställ in i ugnen. Låt stå tills det är gyllenbrunt och rör då och då. Låt svalna i rumstemperatur i 5 minuter.

Hacka chokladen och blanda med nöt-mandel-sockerblandningen i en mixer. Mixa någon minut. Häll massan i en form med plastfilm i botten. Kyl den och skär sedan i bitar.
Visningar:
1606
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader