Mjuk pepparkaka

Betyg (2 röster)

Ingredienser

100 g margarin eller smör
2 1/2 dl farinsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
2 tsk malen ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
1 burk (2 dl) créme fraiche eller gräddfil
4 msk lingonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund eller avlång form ca 2 liter. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör kraftigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem växelvis med créme fraiche och lingonsylt. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Ta ut kakan och låt den stå ca 5 min innan den stjälps upp. Låt kakan kallna övertäckt med formen.
Visningar:
4630
Sparat:
75

LIKNANDE RECEPT

Pepparkaka recept
Mjuk pepparkaka
av LEDIVO
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader
Pepparkladdkaka
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Julens godaste
av maggi
över 2 månader
Pannacottatårta
över 2 månader