Mjuk pepparkaka

Låt gärna kakan mogna till nästa dag för bästa smak

Betyg (2 röster)
Antal personer
15 st

Ingredienser

3 ägg
3 dl strösocker
1 dl rårörd lingonsylt
2 dl vispgrädde
50 g smält smör
3 dl vetemjöl ( 180 g )
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
2 tsk stött kardemumma
1 krm mald nejlika
1 tsk mald ingefära

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en avlång 1 1/2 -liters form. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt lingonsylt, grädde och smör. Blanda varsamt.
3. Blanda mjöl och bakpulver samt kryddor. Sikta ner blandningen och rör tills allt är blandat. Häll smeten i formen.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen c:a 40 min tills den är torr när du provar med en sticka. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp

Saftig och god
Visningar:
1513
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Pepparkaka recept
Mjuk pepparkaka
av LEDIVO
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader
Pepparkladdkaka
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Julens godaste
av maggi
över 2 månader
Pannacottatårta
över 2 månader