Mjuk pepparkaka

Lagom kryddad. Jättegod! Fin färg.

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 kaka
Mjuk pepparkaka

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
1 ½ dl filmjölk
1 ½ tsk ingefära
1 ½ tsk nejlikor
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Gör så här

Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en avlång form eller en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1 ½ liter.

Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt, gärna med elvisp.

Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat (eller bakpulver). Blanda till en jämn smet.

Tillsätt vetemjöl och det smälta matfettet. Blanda till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den. Lägg formen över kakan medan den svalnar.
Visningar:
4614
Sparat:
78

LIKNANDE RECEPT

Pepparkaka recept
Mjuk pepparkaka
av LEDIVO
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader
Pepparkladdkaka
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Julens godaste
av maggi
över 2 månader
Pannacottatårta
över 2 månader