Mjuk pepparkaka (glutenfri)

Mjuk pepparkaka (glutenfri)

Betyg (1 röst)
Mjuk pepparkaka (glutenfri)

Ingredienser

3 dl fin glutenfri mjölmix
2 dl ljust muscovadoråsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk psylliumskal
½ dl fibrex
1 dl vatten
1 ½ dl flytande margarin
1 dl lättyoghurt
2 ägg
Margarin till formen
Glutenfritt ströbröd

Gör så här

Smöra och bröa en avlång form. Sätt ugnen på 175°. Lägg fibrex och vatten i en skål och låt stå i 10 minuter.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg, fil, margarin och den svällda fibrexen och blanda väl. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp.

Servera gärna kakan med en klick vispad grädde och lite lingonsylt.
Visningar:
13593
Sparat:
128

LIKNANDE RECEPT

Pepparkaka recept
Mjuk pepparkaka
av LEDIVO
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader
Pepparkladdkaka
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Julens godaste
av maggi
över 2 månader
Pannacottatårta
över 2 månader