Mjuk pepparkaka med blåmögelost

De flesta gillar ju vanlig pepparkaka med mögelost. Här är en ny variant

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st
Mjuk pepparkaka med blåmögelost

Ingredienser

100 g smör
1 dl mörkt muscovadosocker +
1 1/2 dl strösocker (Alternativt 2 1/2 dl brun farin)
3 ägg
2 dl Kesella, mager
4 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
1 dl russin
blåmögelost

Garnering:
Valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Smörj en form ca 30x24 cm. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen och rör kraftigt. Tillsätt kesellan. Blanda kryddorna och bakpulvret med mjölet. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med russin. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min. Låt svalna. Skär i små munsbitar och hyvla/bred på blåmögelost. Garnera med valnötter. Servera som snittar till glöggen.
Visningar:
2943
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Pepparkaka recept
Mjuk pepparkaka
av LEDIVO
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader
Pepparkladdkaka
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Julens godaste
av maggi
över 2 månader
Pannacottatårta
över 2 månader