Mjuk pepparkaka utan ägg

En god lätt kaka utan ägg för alla allergiker

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

100 g smält smör
4 1/2 dl vetemjöl
3 dl socker
1 msk bakpulver
1½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
½ tsk malda nejlikor
½ tsk ingefära
2 dl gräddfil

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kryddor i en bunke. Rör ner gräddfil och det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca två liter och grädda kakan i 45 - 50 minuter, den ska vara torr vid stickprov och börja släppa lite från kanten. Låt kakan svalna något i formen innan uppstjälpning på fat
Visningar:
2436
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Pepparkaka recept
Mjuk pepparkaka
av LEDIVO
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader
Pepparkladdkaka
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Julens godaste
av maggi
över 2 månader
Pannacottatårta
över 2 månader