Mjuk pepparkaksbakelse

Aprikosmarmeladen gör dessa delikata bakelser extra saftiga medan den friska toppingen av färskost ger kakan precis den rätta syrligheten.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat

Fyllning:
2 dl aprikosmarmelad

Glasyr
125 g färskost , t . ex . philadelphia
50 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
Ca 50 g syltade aprikosskal

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen.

Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat. Rör sedan ihop allt till en smidig smet.

Lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt med höga kanter, ca 30x40 cm. Häll i smeten. Grädda kakan ca 30 minuter.

Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan svalna helt.

Dela kakan vägrått på mitten så att du får en under- och en överdel.

Bred ut marmeladen på bottnen. Lägg på överdelen och tryck samman bottnarna.

Rör samman färskost, smör, florsocker och vaniljsocker. Bred sedan glasyren över kakan. Skär upp kakan i rutor och strö syltade apelsinskal över.
Visningar:
937
Sparat:
5
Mjuk pepparkaks..
av MrsC
över 2 månader
Glassiga Peppar
av MrsC
över 2 månader
Pepparkaksbakel..
av Bodil56
över 2 månader
Juliga pepparka
över 2 månader
Pepparkaksbakel
av Fin
över 2 månader
Pepparkaksbakel
av fia_83
över 2 månader