Mjuk vaniljkaka

Väldigt smaskig.

Betyg (2 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning;
125 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker

Garnering;
florsocker

Gör så här

Smörj och mjöla, gärna med mannagryn, en rund bakform som rymmer ca 1 1/2 l.

Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sjud under tiden upp vattnet. Sikta ner mjöl och bakpulver i skålen med äggen och sockret och tillsätt sedan det varma vattnet. Rör till en slät smet.

Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter på 200 grader.

När du tar ut kakan låt den vila lite i formen innan du stjälper upp den för att svalna.
Dela den ljumma kakan i två bottnar.

Smält matfettet till fyllningen och tillsätt mjölken. Låt vätskan sjuda i ca 2-3 minuter under omrörning.
Ta sedan bort kastrullen från plattan och tillsätt vaniljsockret vispa tills vaniljsockret har löst sig.
Låt alltsammans svalna i 10 minuter. Rör då och då.

Skeda ut vaniljblandningen jämt över underbotten och lägg sedan på överbotten.
Ställ kakan att dra några timmar innan du serverar den. Gärna i 10 timmar.

Sikta eventuellt över lite florsocker direkt innan du serverar kakan.
Visningar:
2971
Sparat:
59

LIKNANDE RECEPT

Vaniljkaka recept
Saftig vaniljka..
av ros
över 2 månader
Spröda vaniljka
över 2 månader
Vaniljkakor
över 2 månader
Boostad vaniljk
över 2 månader
Vaniljkakor med
av Queenie
över 2 månader
Möra vaniljkako
av UllaC
över 2 månader