Mjukt tunnbröd

Bröd som gräddas i stekpanna. Godast färska.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

0,25 paket jäst
50 g margarin
5 dl mjölk
½ tsk salt
½ dl socker
1 msk sirap
½ tsk hjorthornssalt
1 dl grahamsmjöl
2 ½ dl rågsikt
7 dl vetemjöl

Gör så här

Smält margarinet i en kastrull. Häll på mjölken och värm till fingervarmt.

Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör om tills jästen smält.

Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.

Dela degen i 12 bitar. Rulla till runda bullar och kavla ut till tunna kakor, använd gärna kruskavel. Arbeta vid väl mjölat bakbord.

Grädda kakorna en och en i en varm, torr stekpanna. Gräddningstiden är ca 2 minuter på varje sida.
Visningar:
2293
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Tunnbröd recept
Varma tunnbröds..
av tycons
över 2 månader
Räkrullar med p
över 2 månader
Tunnbrödsrullar
av for-joi
över 2 månader
Skagenkorg
av popik
över 2 månader
Tunnbrödsrulle
över 2 månader
Kräftsnittar
över 2 månader