Mockamaränger med nötter

Marängmassa som vispas över vattenånga blir tät och glansig. Men man får se upp så att bunken inte kommer ner i det varma vattnet utan att det bara är ångan som värmar. Annars kan marängen sockra sig i botten. Maränger skall gräddas i svag ugnsvärme och med ugnsventilen öppen. Lite mjöl eller bakpapper på plåten gör att marängerna blir lättare att lossa när de är färdiggräddade.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk citronsaft
1 msk pulverkaffe
1 msk kakao
1-1½ dl hackade eller malda hasselnötter
Smör eller margarin till plåten
Vetemjöl till plåten

Gör så här

Sätt ugnen på 100 grader.

Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en rundbottnad och ganska rymlig bunke.

Ställ den över ett ångande vattenbad och vispa kraftigt tills smeten blir tjock, porös och glansig.

Tillsätt kaffe och kakao samt de hackade eller malda nötterna.

Klicka ut massan till ganska stora kakor på mjölad eller bakpappersklädd plåt och grädda dem i mycket svag ugnsvärme, 100 grader. Marängerna är färdiga när de känns torra och lossnar från plåten, ca 1 timme.

Förvara de färdiga marängerna i lufttät burk och på torr plats, annars mjuknar de fort och förlorar sin fräschör.
Visningar:
1030
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Fryst mockamarä
av Lolan
över 2 månader