Mockaparfait

En sammetslen efterrätt med smak av kaffe.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

½ dl florsocker
3 äggulor
½ dl starkt nybryggt, kallt kaffe
3 dl tjock grädde
Färsk frukt

Gör så här

Vispa upp socker och äggulor i en skål. Sätt skålen i hett men ej kokande vattenbad, häll i kaffet och vispa vidare tills krämen höjer sig och tjocknar.

Ta skålen från vattenbadet. Vispa krämen kall. Ställ gärna skålen i kallt vatten så går det fortare.

Vispa grädden i en skål. Rör ihop äggmassan och grädden.

Slå krämen i en vattensköljd enliters kransform. Täck formen med folie och frys den i minst tre timmar.

Doppa formen i hett vatten några sekunder innan du stjälper upp parafiten på en vacker serveringstallrik.

Servera med färsk frukt.
Visningar:
542
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Mockaparfait recept
Frusen mockapar..
av Queenie
över 2 månader
Fransk mockapar
över 2 månader
Frusen mockapar
över 2 månader
Festglass med m
över 2 månader
Mockaparfait
över 2 månader