Morgh shati korma/ Bhutansk mat

Underbart gott... min första smakupplevelse när det gäller det indiska/bhutanska köket

Betyg (4 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

200g kycklingfilé
2 st stora gula lökar, ca 200 g
2 klyftor vitlök
1 tsk ingefära
1 tsk garam masala
2 msk curry
0,5 dl olja eller margarin
0,5 dl tomatpuré
1 tsk gurkmeja
2 dl vatten
Salt
3 dl grädde
Färsk koriander för dekokration

Gör så här

Skär varje kycklingfilé i 3 delar. Hacka löken. Värm oljan tills den blir varm, lägg då i lök och skivad vitlök. Låt det ligga under omrörning tills det blivit lite brunt. Lägg i tomatpuré och rör om. Lägg i alla kryddor och rör om. Mixa allt till en sås. Lägg ikycklingen och tillsätt salt och vatten, Låt koka 15-20 minuter på mellanstark värme.Tillsätt grädde, låt det bli varmt. Smaka av. Tillsätt ev mera kryddor. Smaka av. Servera med basmati ris och en grönsallad.
Visningar:
2032
Sparat:
83

LIKNANDE RECEPT

Korma recept
Elins chicken k..
av Elizzle
över 2 månader
Raita..
över 2 månader
Kycklinggryta K
av Tiissel
över 2 månader
Shahi Korma (la..
över 2 månader
Indisk köttgryt
över 2 månader
Korma curry med..
av natalex
över 2 månader