Morots- och färskostmuffins

Här kommer ett lite annorlunda muffinsrecept med inspiration från USA. Muffinsen är goda som lyxiga frukostbullar en söndag eller som spännande fikamuffins.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
1 tsk kanel
250 g morötter
50 g smör
1 dl russin
1 apelsin
3 dl filmjölk
2 ägg
100 g färskost, t.ex. philadelphiaost
Ca 50 g valnötskärnor
1-2 msk råsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och kanel.

Riv morötterna fint och smält smöret. Rör ner morotsrivet, det smälta smöret och russinen i mjölblandningen.

Pressa saften ur apelsinen. Blanda apelsinsaften med filmjölk och ägg. Rör ner i smeten.

Fördela muffinssmeten i de smorda formarna och klicka ner färskosten med hjälp av två skedar.

Frdela valnötterna i formarna. Strö gärna över lite råsocker innan muffinsen gräddas (kan uteslutas). Grädda bakverken ca 30 minuter.
Visningar:
859
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.